Nieuws - Ethereum: Lage gas fees duiden op een volgend altcoin-seizoen

Door Luc Vesters

Ethereum: Lage gas fees duiden op een volgend altcoin-seizoen

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Bull run
Ethereum: Lage gas fees duiden op een volgend altcoin-seizoen

De on-chain vergoedingen (gas fees) van Ethereum bereikten onlangs een dieptepunt in zes maanden. Dit zou volgens het analyseplatform Santiment een aanwijzing kunnen zijn voor een aankomend altcoin-bullrun.

Volgens het platform zijn transactiekosten op de populairste smart contracts blockchain een goede indicator voor het sentiment van marktdeelnemers. Gas fees zijn dan ook hoog op lokale prijspieken, maar dalen sterk op lokale dieptepunten.

De huidige radiostilte op de Ethereumketen zou daarom gepaard kunnen gaan met een uitbodeming in de grafieken van veel cryptoprijzen. In eerdere bull markets werd dit vaak gevolgd door een ommekeer, zoals Santiment suggereert.

"Met de overheersende daling van de markten in de afgelopen zes weken, zou het gebrek aan vraag en gebruik van het netwerk kunnen bijdragen aan een ommekeer in ETH en gerelateerde altcoins, eerder dan verwacht," aldus de analisten.

De eerste tekenen van deze beweging zijn te zien in crypto's zwakke start van de week. Zo verloor Bitcoin ongeveer zes procent in de loop van de week, terwijl Ethereum ongeveer gelijk bleef in dezelfde periode.

De afname van de dominantie van Bitcoin en de versterking van Ethereum waren in eerdere marktcycli tekenen van een naderende rally voor altcoins. Het feit dat twee van de sterkste verhaallijnen van Bitcoin, halving en ETF's, zijn afgevinkt, versterkt deze theorie.

De cryptomarkt heeft echter onlangs te maken gehad met macro-economische tegenstand in de vorm van aanhoudend hoge rentetarieven en een kortdurende stijging van de inflatie in de VS.

Of de altcoin-rally in deze omstandigheden kan plaatsvinden, blijft daarom onzeker.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven