Nieuws - Bitcoin en de rest van de markt beginnen de week in het rood

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin en de rest van de markt beginnen de week in het rood

Ethereum (ETH)
Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Altcoins
Bitcoin en de rest van de markt beginnen de week in het rood

De toonaangevende cryptocurrency en de bredere altcoinmarkt noteerden vannacht scherpe koersdalingen. Welke coins en tokens werden bijzonder hard geraakt.

De Bitcoin-prijs kelderde aan het begin van de week en bleef aanvankelijk matig presteren na de halving.

Sinds middernacht is de prijs gedaald van ongeveer $ 63.650 naar een voorlopig dieptepunt van $ 62.211, zoals blijkt uit gegevens van Tradingview. Over de hele week is de toonaangevende cryptocurrency met meer dan vijf procent gedaald.

Terwijl de prijsverliezen voor cryptocurrency's nummer één beheersbaar zijn, werden sommige altcoins veel harder geraakt. Celestia (TIA), Near Protocol (NEAR), Arbitrum (ARB) en Solana (SOL) daalden met meer dan vijf procent. Op weekbasis liggen de prijsverliezen van deze coins in de dubbele cijfers.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies daalde aan het begin van de week met 2,4 procent, zoals blijkt uit gegevens van Coingecko. Een overzicht van alle koersen vind je hier.

Nummer twee Ethereum won daarentegen wat aan kracht ten opzichte van Bitcoin. Hoewel de ETH-prijs vannacht ook met 2,4 procent daalde. Ether heeft echter zijn niveau over de week behouden.

De layer 1 blockchain Kaspa (KAS) en het DeFi Ribbon Finance (RBN) presteerden ook goed. Beide zijn de afgelopen 24 uur met meer dan vijf procent gestegen, waarmee ze een deel van hun wekelijkse verliezen goedmaakten.

De reden voor het dalende risicosentiment zijn waarschijnlijk de aankomende macro-economische gebeurtenissen van deze week.

Op 1 mei publiceert de Amerikaanse Federal Reserve haar derde rentebesluit in 2024. Gezien de stijgende inflatiecijfers rekenen beleggers steeds meer op renteverlagingen. Dit heeft de cryptomarkten onlangs ook onder druk gezet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven