Nieuws - Ethereum groeit: Bitcoin verliest dominantie

Door Ted Maas

Ethereum groeit: Bitcoin verliest dominantie

Ethereum groeit: Bitcoin verliest dominantie

Elf Bitcoin Spot ETF's zijn vorige week begonnen met handelen. Je zou verwachten dat de Bitcoin koers alleen maar zou stijgen. In plaats daarvan domineert Ethereum.

Het jaar 2023 was een groot succes voor de nummer één cryptocurrency, met Bitcoin die de eerste plaats innam in een jaar-op-jaar vergelijking met traditionele activa. Met een prachtig percentage van ongeveer 105 procent is de BTC-koers binnen een jaar meer dan verdubbeld.

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, groeide "slechts" met 65 procent in dezelfde periode. De klassieke ETF's - Nasdaq100, DAX en S&P500 - zijn ook gestegen. De volatiele cryptocurrencies blijven echter op pole position.

Bitcoin-dominantie daalt

BTC-dominantie is een percentage dat staat voor het Bitcoin aandeel qua totale waarde van alle cryptocurrencies op de markt. Deze dominantie heeft de afgelopen weken sterke turbulentie gekend en is de laatste tijd aan het zakken.

De reden hiervoor: de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF. Het lijkt erop dat de stijging van de koers een anticipatie op de goedkeuring was. De echte koersexplosie bleef uit. Terwijl de dominantie van BTC daalt, is Ethereum (ETH) omhooggeschoten en heeft het een deel van de dominantie van BTC overgenomen. Ondertussen stijgt de hoop onder ETH-beleggers dat een Ethereum ETF de volgende zou kunnen zijn die wordt goedgekeurd in de VS, al ziet niet iedereen dat zo.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven