Nieuws - Ethereum doorbreekt de grens van $3.000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum doorbreekt de grens van $3.000

Ethereum doorbreekt de grens van $3.000

Ethereum is terug: na maanden van stilstand is de ETH-prijs door de psychologisch belangrijke grens gebroken en flirt het met verdere hoogtepunten.

De op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, Ethereum, is door de psychologisch belangrijke prijsgrens van $3.000 gebroken, althans op sommige cryptobeurzen.

ETH werd voor het laatst op dit niveau verhandeld op 21 april 2022, voordat het dominante smart contracts platform een lange bear market in ging.

De prijsprestatie is gebaseerd op de aankomende Dencun-upgrade.

Dencun is bedoeld om de efficiëntie van Ethereum's laag 2 netwerken aanzienlijk te verhogen, waardoor het opnieuw zal concurreren met krachtige blockchains zoals Solana of Sui. De update wordt verwacht op 13 maart.

De nieuwste aanvraag voor een spot ETH ETF van vermogensbeheerder Franklin Templeton lijkt beleggers ook in een positieve stemming te brengen. Zodra de ETF is goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zal deze naar verwachting inkomsten genereren via het staking mechanisme van Ethereum.

Vooruitlopend op de goedkeuring verwachten beleggers blijkbaar een soortgelijke briljante rally als voor de goedkeuring van talrijke Bitcoin spot ETF's in januari van dit jaar. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, diende in november al een Ethereum ETF aanvraag in bij de SEC.

Bovendien zijn de gegevens over de aanboddynamiek van Ethereum positief. Meer en meer coins worden gestaked of opgesloten in smart contracts. Exchange holdings dalen snel.

Een burn mechanisme zorgt ook voor een constante vermindering van de hoeveelheid in omloop. Als de vraag constant blijft, dreigt er dus een aanbodschok, net als bij Bitcoin.

Als Ethereum door de grens van $3.000 kan blijven breken, komt de all-time high van rond $4.900 dichterbij.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven