Nieuws - Ethereum 2.0: Dit is hoe cryptovierders de fusie vieren

Door Ted Maas

Ethereum 2.0: Dit is hoe cryptovierders de fusie vieren

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Ethereum 2.0, Feest, Fusie

Een historisch moment voor sommigen, een reden voor vroege alcoholconsumptie voor anderen: Zo viert Twitter de Ethereum Merge.

Na jaren van voorbereiding, verschillende testnetten, enkele tegenslagen en diverse vertragingen heeft Ethereum vandaag de moeizame overgang van Proof of Work naar Proof of Stake afgerond: De samenvoeging is verpakt. Op Twitter wordt het evenement uitbundig toegejuicht.

"Een geweldig moment voor het Ethereum ecosysteem".

Ethereum lead developer Vitalik Buterin greep de samenvoeging aan om iedereen te bedanken: "Gefeliciteerd met de samenvoeging. Iedereen die de Merge mogelijk heeft gemaakt mag vandaag erg trots zijn." De Merge was "een groots moment voor het Ethereum ecosysteem", voegde het crypto boegbeeld er enigszins sentimenteel aan toe. Maar niet alleen voor Ethereum wordt nu een nieuw hoofdstuk geopend. De fusie zal "het wereldwijde elektriciteitsverbruik met 0,2 procent verminderen", voegde Buterin er in een andere tweet aan toe.

"Holy Shit"

Niet minder enthousiast, maar iets specifieker in zijn woordkeuze, was Tim Beiko. "We zijn klaar. Het is gebeurd. We zijn gefuseerd. Holy shit," reageerde de Ethereum-ontwikkelaar op het historische moment, bijna alsof hij er zelf door verrast werd. Ook Beiko sloot zich op Twitter aan bij de felicitaties: "Geweldig werk van iedereen".

"Proof of Stake Ethereum is hier!"

Ethereum medeoprichter Joseph Lubin verklaarde vooraf dat de samenvoeging de derde belangrijkste gebeurtenis was in de geschiedenis van blockchain en crypto. Dienovereenkomstig bedankte de Consensys CEO de Ether gemeenschap op het short message platform: "Felicitaties aan de hele gemeenschap. En aan de ontwikkelaars, klantenteams, onderzoekers en opleiders voor hun inzet voor deze belangrijke mijlpaal."

"Ik drink graag champagne om 8 uur."

Ondertussen was Ben Edgington vrolijker. De Ethereum-ontwikkelaar liet de champagnekurken knallen tijdens de Merge - en leek te genieten van de mousserende wijn op de vroege ochtend: "Ik zou dit vaker moeten doen," grapte Edgington.

Edgington bracht ook een toast uit op alle medewerkers: "Op een ongelooflijke gemeenschap van onderzoekers, client developers, testers, devops, solo stakers, node operators, schrijvers, podcasters en alle anderen". Met de Merge hebben ze "vandaag iets monumentaals bereikt".

In het augustusnummer van BTC-ECHO magazine spraken we uitgebreid met Ben Edgington over de betekenis van de Merge voor Ethereum - nuchter natuurlijk.

"Een historische dag voor crypto".

Voor Bankless-oprichter Ryan Adams schreef Ethereum op 15 september geschiedenis met de Merge, en niet alleen die van crypto: "Een historische dag voor crypto. Een historische dag voor het internet. Een historische dag voor de wereld".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven