Nieuws - ESMA onderzoekt crypto-allocatie voor Europese beleggingsproducten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

ESMA onderzoekt crypto-allocatie voor Europese beleggingsproducten

Wet en regelgeving
Crypto-acceptatie
ESMA onderzoekt crypto-allocatie voor Europese beleggingsproducten

Na de VS en de Speciale Economische Zone Hongkong onderzoeken nu ook Europese autoriteiten een crypto-allocatie voor beleggingsproducten.

De European Securities and Markets Authority (ESMA) onderzoekt of crypto-activa moeten worden opgenomen in een van de grootste Europese beleggingsmarkten.

We hebben het over Instellingen voor Collectieve Belegging in Overdraagbare Effecten, kortweg UCITS - een markt voor beleggingsproducten met een waarde van twaalf biljoen euro.

UCITS is de wettelijke standaard voor fondsen in de EU, die tot doel heeft de grensoverschrijdende distributie van beleggingsfondsen in de lidstaten te vergemakkelijken.

Als UCITS wordt goedgekeurd, wordt het een van de grootste algemene cryptofondsen. Aandeelhouders hebben nu tot 7 augustus de tijd om hun mening te geven.

Na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's in de VS en Hong Kong zou de Europese stap de Bitcoinprijs kunnen aanwakkeren met nieuw kapitaal. Het valt echter nog te bezien of crypto-activa daadwerkelijk zullen worden opgenomen in UCITS.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven