Nieuws - Bitcoin ETF's verliezen $ 224 miljoen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin ETF's verliezen $ 224 miljoen

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin ETF's verliezen $ 224 miljoen

Negatieve verrassing aan het begin van de week: Bitcoin ETF's zien plotseling hoge netto uitstromen. Vooral uit Grayscale. Wat gebeurt er nu?

Op 8 april noteerden de Amerikaanse Bitcoin ETF's aanzienlijke netto uitstromen aan het begin van de week. In totaal stroomde er voor $ 223,8 miljoen uit de tien indexfondsen, volgens gegevens van Farside Investors.

Terwijl de andere Bitcoin spot ETF's op zijn minst een lichte instroom zagen, verloor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op maandag maar liefst $ 303,3 miljoen, wat betekent dat zijn marktaandeel nu nog maar 38,5 procent is, volgens Dune.

Als deze trend zich doorzet, zal het GBTC-aandeel tegen de zomer volledig uitgeput zijn. CEO Michael Sonnenshein uitte onlangs optimisme en suggereerde een mogelijke ommekeer in de nabije toekomst.

De negatieve start van de nieuwe week is verrassend, omdat BTC zelf sterk presteerde in het weekend en afgelopen donderdag en vrijdag boekten Bitcoin ETF's een hoge netto-instroom van in totaal meer dan $ 400 miljoen.

Ondanks de tegenslag hebben de tien Bitcoin ETF's nu 4,28 procent van de totale hoeveelheid BTC in omloop, of 842.000 Bitcoin met een waarde van iets minder dan $ 60 miljard (inclusief GBTC).

De cryptocurrency zelf kende een lichte terugval en wordt verhandeld op $ 70.560 op het moment van schrijven. Dit vertegenwoordigt een prijsdaling van 1,7 procent in de afgelopen 24 uur.

Er was ook een kleine verrassing in de competitie tussen ETF-emittenten. Dit keer werd de hoogste dagelijkse netto-instroom niet geregistreerd door BlackRock's IBIT, maar door Bitwise's BITB met $ 40,3 miljoen. Een respectabel succes.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven