Nieuws - Hongkong ETF's vieren beursdebuut

Door Ted Maas

Hongkong ETF's vieren beursdebuut

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
ETF
Hongkong ETF's vieren beursdebuut

Het is zover. De Bitcoin en Ethereum Spot ETF's vieren hun beursdebuut in Hong Kong. Dit blijkt uit een aankondiging van Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX). We hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet.

De ETF's werden iets meer dan twee weken geleden toegelaten. Na maanden wachten gaf de Securities and Futures Commission (SFC) groen licht voor de aanvragen van verschillende aanbieders. Net als in de VS zijn dit ook spotproducten. Dit betekent dat vermogensbeheerders de onderliggende activa (in dit geval Bitcoin en Ethereum) moeten kopen en vasthouden.

Experts betwijfelen echter of de indexfondsen een vergelijkbare impact op de markt zullen hebben als hun Amerikaanse tegenhangers. Als het gaat om ETF's voor Ethereum spot, ligt Hong Kong voor op de VS. In New York proberen grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity ook een indexfonds op Ethereum te lanceren.

De toelating en de start van de handel zijn echter bijzonder omdat de Chinese Speciale Administratieve Regio duidelijk afstand neemt van de restrictieve houding van Beijing ten opzichte van cryptocurrencies. Tot nu toe waren Chinese beleggers uitgesloten van handel. Aanbieders voeren nu campagne voor inwoners van het vasteland.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven