Nieuws - Hongkong rondt Bitcoin en Ethereum ETF's af

Door Ted Maas

Hongkong rondt Bitcoin en Ethereum ETF's af

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
ETF
Hongkong rondt Bitcoin en Ethereum ETF's af

De spot Bitcoin en Ethereum ETF's uit Hong Kong staan op het punt om te starten. Analisten verwachten een instroom van miljarden rond het jaar 2026.

Chinese vermogensbeheerders leggen de laatste hand aan de voorbereidingen voor de spot ETF’s. De handel zou eind april van start moeten gaan, aldus Bloomberg. Volgens ETF-analist Rebecca Sin van Bloomberg zouden de op de beurs verhandelde indexfondsen in de komende twee jaar een miljard dollar kunnen opbrengen. Hong Kong is de eerste Chinese speciale administratieve regio waar BTC ETF's verhandelbaar zullen zijn. De stad wordt erkend als een financieel centrum met een sterke kapitaalbasis.

De financiële toezichthouders van Hongkong gaven in december vorig jaar al aan open te staan voor een Bitcoin ETF. Op dat moment was het nog niet duidelijk of er een vergelijkbaar product zou worden gelanceerd in Amerika. De Speciale Administratieve Regio verschilt dus fundamenteel van het vasteland van China, waar de beperkende regelgeving tegen Bitcoin en dergelijke nog steeds van kracht is.

Als het gaat om Ethereum spot ETF's loopt Hong Kong zelfs voor op de VS. In New York proberen grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity ook een indexfonds op Ethereum te lanceren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is echter niet aan boord en stelt de aanvragen uit tot 23 mei. Jan Van Eck is ook pessimistisch als het gaat om de goedkeuring van zijn Ethereum Spot ETF.

Met een totale instroom van 536.000 BTC sinds het begin van de handel hebben de Bitcoin Spot ETF's uit de VS tot nu toe alle verwachtingen overtroffen. Als gevolg daarvan is de koers enorm gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven