Nieuws - dYdX haalt Uniswap in als grootste gedecentraliseerde exchange

Door Luc Vesters

dYdX haalt Uniswap in als grootste gedecentraliseerde exchange

dYdX (DYDX)
Uniswap (UNI)
DeFi
dYdX haalt Uniswap in als grootste gedecentraliseerde exchange

De gedecentraliseerde exchange dYdX staat op het punt Uniswap te onttronen in handelsvolume. De twee populaire versies van dYdX zijn volgens Coinmarketcap goed voor $1,1 miljard aan transacties.

Volgens DeFiLama komen alle Uniswap versies op ongeveer hetzelfde aantal. Sommige van deze versies worden echter slechts beperkt gebruikt. Het is de vraag of de getallen van daar nog wel meegenomen moeten worden. Als je alleen de drie populaire Uniswap versies neemt, heeft de gedecentraliseerde exchange een handelsvolume van ongeveer 950 miljoen US dollar.

Uniswap is sinds 2018 op de markt en is al jaren onbetwist op het gebied van decentrale exchanges. Maar het handelsvolume stagneert al maanden. Uniswap ziet zichzelf ook in het vizier van BaFin in Duitsland. In de VS doet de SEC onderzoek.

dYdX werd in 2017 opgericht door een voormalige Coinbase manager. Beide exchanges zijn gebouwd op Ethereum, maar gebruiken ook Layer2-oplossingen voor lagere kosten en snelle transacties. De dYdX token steeg vandaag met meer dan tien procent en is daarmee de winnaar van de dag (vanaf 9:30 uur). Hij presteert al een tijdje erg goed. De redenen daarvoor kun je hier lezen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven