Nieuws - Amerikaanse rechter verwerpt rechtszaak tegen Uniswap over scam tokens

Door Luc Vesters

Amerikaanse rechter verwerpt rechtszaak tegen Uniswap over scam tokens

Uniswap (UNI)
Wet en regelgeving
Amerikaanse rechter verwerpt rechtszaak tegen Uniswap over scam tokens

U.S. District Judge Katherine Failla verwerpt een rechtszaak die door een groep van zes investeerders was aangespannen tegen Uniswap in een recente rechtszaak.

De groep ondernam actie tegen Uniswap nadat ze cryptomunten hadden gekocht via het gedecentraliseerde protocol dat scam tokens bleken te zijn. De rechter stelde dat alleen omdat investeerders de scam tokens op Uniswap kochten, het gedecentraliseerde protocol zelf niet aansprakelijk is. De groep beweert dat de aanklacht was gebaseerd op de aanname dat de tokens securities waren. Dit suggereert dat het Uniswap protocol een exchange platform is voor het verhandelen van securities.

In de verwerping van de rechtszaak verwees Failla echter naar Bitcoin en Ethereum als "cryptocommodities". Het verschil was ook onderdeel van haar redenering om de zaak te verwerpen. Failla zei dat ze niet overtuigd was door het argument dat de tokenverkoop van Uniswap onder de Exchange Act viel.

De rechter zei ook dat de huidige staat van de regelgeving voor cryptocurrency geen basis bood voor de zaak. Er is onduidelijkheid over de regelgeving in de VS over de vraag of cryptocurrencies effecten zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven