Nieuws - Donald Trump is cryptomiljonair

Door Ted Maas

Donald Trump is cryptomiljonair

Ethereum (ETH)
Polygon (MATIC)
Investeren
Donald Trump is cryptomiljonair

Ex-president Donald Trump heeft 2,8 miljoen dollar in cryptocurrencies. Waar komt het cryptofortuin van de Republikein vandaan?

Donald Trump heeft voor bijna drie miljoen dollar aan cryptocurrencies in zijn portfolio. Dit wordt bevestigd door gegevens van Arkham Intelligence. Volgens deze data heeft de ex-president niet alleen 500.000 Amerikaanse dollar in Ethereum, zoals eerder werd aangenomen. Zijn holdings zijn zelfs nog groter: alleen al 1.535 ETH, het equivalent van 2,8 miljoen US dollar, staan op de wallet van Trump.

Hij bezit ook WETH ter waarde van iets minder dan 30.000, MATIC voor 2.000 en USDC voor 12,65 US dollar. Het geld komt van de verkoop van zijn twee NFT collecties, aldus Arkham Intelligence. Trump gebruikt de collecties om zijn campagne voor zijn kandidatuur voor het presidentschap van 2024 te promoten.

Op OpenSea is de minimumprijs voor de NFT-collectie van Trump de afgelopen 24 uur met bijna 15 procent gestegen. Hij heeft zich tijdens zijn ambtsperiode sceptisch uitgelaten over bitcoin en cryptocurrencies. Maar Trump is niet de enige Republikein die van cryptocurrencies en NFT's een politieke kwestie maakt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven