Nieuws - Dit is hoeveel Ethereum Donald Trump bezit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dit is hoeveel Ethereum Donald Trump bezit

Ethereum (ETH)
VS
Wallets en Whales
Dit is hoeveel Ethereum Donald Trump bezit

Cryptocurrencies zijn "net een scam", bekritiseerde Donald Trump in 2019. Ondertussen heeft de ex-president twee NFT-collecties uitgegeven en bezit hij voor 500.000 US dollar aan Ethereum.

Volgens een document dat is gepubliceerd door het Amerikaanse federale ethische agentschap (OGE), bezit Donald Trump cryptocurrencies met een waarde tot een half miljoen Amerikaanse dollar. Volgens het document heeft de voormalige Amerikaanse president tussen de 250.000 en 500.000 Amerikaanse dollar in Ethereum op een cryptowallet staan. Daarnaast zijn de fondsen gerelateerd aan de NFT-collectie die Trump lanceerde - een reclamecampagne voor zijn presidentskandidatuur over een jaar.

De campagne volgt op zijn nederlaag door Joe Biden in 2020. Op de NFT's is Trump te zien in verschillende rollen, waaronder superheld, cowboy of astronaut. De eerste collectie werd gelanceerd in december 2022 voor ongeveer US$99 per NFT. In april bracht Trump een tweede NFT-collectie uit, ook voor US$99 per NFT. De collectie was na een paar uur uitverkocht. Er werd geadverteerd met exclusieve prijzen: een diner met Donald Trump, een rondje golf of een persoonlijke Zoom-ontmoeting.

Bitcoin-criticus Trump versus Republikein

Trump liet zich tijdens zijn presidentschap sceptisch uit over Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin is "net oplichterij". De Republikein geeft de voorkeur aan de Amerikaanse dollar als 's werelds reservemunt, zoals hij bevestigde tegenover Fox Business. "Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies die geen geld zijn en waarvan de waarde erg volatiel is en gebaseerd op dunne lucht," schreef hij in 2019 op Twitter. Ongereguleerde crypto-activa zouden onwettig gedrag kunnen aanmoedigen, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten, voegde hij eraan toe.

De cryptoscepsis van Trump staat in contrast met de sentimenten van zijn partijgenoten. Veel Republikeinen zijn voorstander van Bitcoin en tegen de Amerikaanse dollar in digitale vorm. Zelfs tijdens de verkiezingscampagne hebben sommige Republikeinen, waaronder Ron DeSantis, Bitcoin al tot een politieke kwestie gemaakt en hopen daarmee extra stemmen te winnen. Aan de Democratische kant steunt Robert F. Kennedy Jr. het Bitcoin-verhaal - ook voor zijn verkiezingscampagne.

Uit een recente peiling van de NY Times bleek dat 17 procent van de potentiële Republikeinse kiezers Ron DeSantis steunt als presidentskandidaat. Trump staat op 54 procent. Bij de Democraten blijft Biden aan de leiding gaan met ongeveer 62 procent, voor Kennedy Jr. met slechts 19 procent, volgens gegevens van een verkiezingsvoorspelling.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven