Nieuws - Dit vindt Michael Saylor van de Ethereum ETF

Door Luc Vesters

Dit vindt Michael Saylor van de Ethereum ETF

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
ETF
Dit vindt Michael Saylor van de Ethereum ETF

Op 23 mei heeft de SEC de aanvragen voor een Ethereum ETF goedgekeurd. MicroStrategy oprichter Michael Saylor beschouwt dit als positief nieuws voor Bitcoin en de hele crypto-industrie.

De goedkeuring laat de groeiende politieke invloed van de crypto-industrie zien. Zoals Saylor uitlegt in de Bitcoin podcast “What Bitcoin Did”, moedigt dit institutionele adoptie aan, omdat cryptocurrencies steeds meer worden gezien als een legitieme activaklasse. Hij benadrukt echter dat Bitcoin, als “marktleider”, het grootste deel van de investeringen zou ontvangen.

Geen wonder: voor de oprichter van MicroStrategy is Bitcoin uiteindelijk “de veilige haven”, zoals hij al in 2021 aankondigde. Sindsdien heeft Saylor's bedrijf miljarden BTC gekocht, momenteel in totaal 214.000 BTC.

Door de sterke groei van de prijs van Bitcoin sinds begin 2023 is de aandelenkoers van MicroStrategy (MSTR) ook enorm gestegen. Beleggers op de traditionele financiële markt gebruiken MSTR als een soort hefboom op de prijs van Bitcoin. Daardoor maakt MSTR nu zelfs deel uit van de MSCI World Index.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven