Nieuws - Dit is hoe het Amerikaanse ministerie van Financiën actie wil ondernemen tegen Tether

Door Luc Vesters

Dit is hoe het Amerikaanse ministerie van Financiën actie wil ondernemen tegen Tether

Tether (ERC-20) (USDT)
VS
Wet en regelgeving
Dit is hoe het Amerikaanse ministerie van Financiën actie wil ondernemen tegen Tether

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil zijn bevoegdheden over niet-Amerikaanse cryptobedrijven en -projecten uitbreiden. De Amerikaanse plaatsvervangend minister van Financiën, Wally Adeyemo, heeft een voorstel ingediend bij een aantal congresleden om de handhavings- en sanctiemogelijkheden van zijn agentschap uit te breiden, zo meldt het cryptoportaal CoinDesk.

Volgens Adeyemo gaat het om "een reeks aanbevelingen om de bevoegdheden uit te breiden en de tools en middelen om illegale actoren in de digitale activasector te vervolgen, uit te breiden." In de snel evoluerende wereldwijde financiële infrastructuur is dit nodig omdat "veel van onze autoriteiten al tientallen jaren niet zijn bijgewerkt", aldus de advocaat.

De achtergrond is ook het gebruik van stablecoins zoals Tether en cryptomixers door terroristische organisaties zoals Hamas, die digitale activa zouden gebruiken om hun financieringsstromen te verbergen. Concreet pleit Adeyemo voor "een nieuw secundair sanctie-instrument" tegen crypto exchanges die terrorisme zouden ondersteunen. Dit sanctie-instrument zou dan niet alleen gelden tegen de bedrijven zelf, maar ook tegen alle bedrijven die zaken deden met het primaire bedrijf, aldus Adeemo.

De VS richten zich al maanden in toenemende mate op de internationale cryptosector. Onlangs werd FTX-oprichter Sam Bankman-Fried schuldig bevonden op alle zeven aanklachten. Een paar weken later kwam het Amerikaanse ministerie van Justitie miljarden dollars aan boetes overeen met de crypto exchange Binance. CEO Changpeng "CZ" Zhao nam ontslag als gevolg van de schikking. De nieuwe CEO van Binance is Richard Teng.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven