Nieuws - Dior en Lacoste lanceren nieuwe Web3-initiatieven

Door Ted Maas

Dior en Lacoste lanceren nieuwe Web3-initiatieven

Dior Lacoste NFT

Sneakers in combinatie met NFT's: Dior en Lacoste, twee van 's werelds grootste modemerken, wagen de sprong naar Web3 met hun eigen NFT-collecties.

Dior brengt binnenkort de B33 sneaker-editie uit. Een schoen gekoppeld aan NFT's, zogenaamde phygital shoes. De woordspeling is bedoeld om de digitale en fysieke wereld met elkaar te verbinden. Volgens de homepage krijgt elk paar echte schoenen een "gecodeerde code" die toegang geeft tot een "gepersonaliseerd, beveiligd platform met exclusieve diensten".

Lacoste lanceerde zijn Web3-ambities al eind juni 2023, volgens Vogue Business. De collectie heet Undw3 en bevat een NFT kaart. Eigenaars kunnen er verschillende "ervaringen" mee beleven.

Deze ervaring omvat: een gesloten Discord-kanaal, spelletjes, speciale evenementen georganiseerd door het merk en coproductie van Lacoste-kleding. Voor elk engagement ontvangt een gebruiker beloningen.

Web3 wordt steeds populairder bij grote merken. Veel bekende namen zijn er al bij betrokken, de meesten willen nog volgen. Dat blijkt uit een nieuw rapport. Toch wil het bij het grote publiek nog niet helemaal aanslaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven