Nieuws - Vodafone werkt samen met Cardano - voor een NFT-verzameling

Door Ted Maas

Vodafone werkt samen met Cardano - voor een NFT-verzameling

Cardano (ADA)
NFT
Crypto-acceptatie
Vodafone ADA blockchain

De Duitse netwerkoperator Vodafone GmbH gaat voor Web3 - en kiest daarvoor op Cardano Blockchain om de NFT verzameling op te lanceren.

Non-fungible tokens (NFT's) zijn geen nieuw terrein voor Vodafone: twee jaar geleden veilde de mobiele operator al de eerste SMS ooit verstuurd met blockchaintechnologie voor een goed doel. Nu wil Europa’s grootste netwerkoperator zijn eerste eigen NFT-verzameling lanceren - en vertrouwt daarvoor op de Cardano Blockchain. De Duitse tak van het Britse bedrijf heeft dit bevestigd op het eigen Discord-kanaal van het bedrijf. Daar kondigde Vodafone ook aan dat de NFT-collectie dit jaar zal worden uitgebracht, ook al bevindt deze zich nog in de planningsfase.

De keuze is gevallen op de Cardano (ADA) blockchain vanwege zijn "community, duurzaamheid, [en] cross-chain mogelijkheden", vervolgt het bedrijf. De kenmerken van de unieke tokens zijn echter nog niet bekend. De eerste 1.000 leden van de Vodafone Discord community zullen echter beloningen ontvangen.

Vodafone NFT's en cryptoadoptie

De officiële bevestiging werd voorafgegaan door een tweet die al het een en ander hintte:

Het zogenaamde minten, d.w.z. de creatie van de NFT's, zal worden gedaan door NMKR. De CEO Patrick Tobler bevestigde via Twitter dat zijn bedrijf verantwoordelijk is voor de creatie van de NFT-collectie. En schreef eronder: "Ondernemende adoptie in de echte wereld – of niet Charles Hoskinson?"

De uitvinder van Cardano zelf heeft nog geen commentaar gegeven op de geplande NFT-collectie. Dit zou deels kunnen komen doordat zijn bedrijf onlangs een nieuwe Cardano-update heeft uitgebracht om de blockchain gebruiksvriendelijker te maken. Voor korte tijd leek dit de koers van het ADA-aandeel aan te wakkeren. Op weekbasis is de koers tot rust gekomen, maar op het moment van schrijven staat hij op 0,29 US dollar - 7 procent hoger dan een dag geleden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven