Nieuws - Stijging ADA-koers door Cardano upgrade

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Stijging ADA-koers door Cardano upgrade

Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Stijging ADA-koers, door Cardano upgrade

De cryptomarkt verkeerd zich in groen licht. Vooral Cardano (ADA) kon extra stijgen dankzij een blockchain-upgrade.

Eerder deze week brachten ontwikkelaars een upgrade uit die de Cardano blockchain gebruiksvriendelijker moet maken. De 8.1.1 upgrade verandert ook de manier waarop epoch-berekeningen worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen netwerkprocessen worden versneld tijdens epoch change, volgens het bericht op Github.

Tegelijkertijd corrigeerden de ontwikkelaars problemen met betrekking tot P2P-netwerkcommunicatie en het op Cardano gebaseerde domeinnaamsysteem.

ADA stijgt met 8 procent op een dag

Epochs verwijzen naar tijdsperiodes op de Cardano blockchain, vergelijkbaar met de bloktijd bij Bitcoin. Tijdens deze epochs worden nieuwe blokken geproduceerd op het netwerk. Of het nu gerelateerd is aan de upgrade of aan de koersexplosie van Bitcoin, ADA wordt op het moment van schrijven verhandeld op $0,279, een stijging van bijna 8 procent op een dag.

Na een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is de ADA-koers onlangs sterk gedaald. Cardano en andere altcoins moeten allemaal worden geclassificeerd als effecten, volgens de verklaring van de SEC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven