Nieuws - NFT-prijzen dalen naar tweejarig dieptepunt

Door Ted Maas

NFT-prijzen dalen naar tweejarig dieptepunt

BAYC NFT

Is het einde nabij voor de Bored Ape Yacht Club? Luxe NFT's hebben een nieuw dieptepunt dit jaar bereikt. Koopjesprijzen? Eerder bodemprijzen.

De vraag daalt en de prijzen kelderen. De markt voor NFTs zinken tot de bodem. Dit is vooral duidelijk te zien bij de Bored Ape Yacht Club. De NFT collectie die de meeste krantenkoppen haalde.

De gemiddelde prijs per NFT, ook wel bodemprijs genoemd, heeft een tweejarig dieptepunt bereikt. Op een bepaald moment was de prijs gezakt naar 27,5 ether per NFT, ongeveer 53.000 Amerikaanse dollar. Een soortgelijk prijsniveau werd voor het laatst gezien in september 2021. Momenteel is de prijs alweer gestegen tot 30 Ether. Alle clickbait artikelen daargelaten, een BAYC NFT is nog steeds bijzonder veel geld waard. Het ging vorig jaar beter. In mei 2022 was de recordwaarde van een Bored Ape namelijk nog 153 Ether.

Het Bored Ape zijproject Mutant Ape Yacht Club is ook aanzienlijk in waarde gedaald. Is dit de bodemprijs voor de apen of gaan we verder zakken? Meer informatie over NFT’s kan je hier vinden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven