Nieuws - De cryptoportefeuille van Donald Trump bereikt nieuwe hoogten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De cryptoportefeuille van Donald Trump bereikt nieuwe hoogten

Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
VS
De cryptoportefeuille van Donald Trump bereikt nieuwe hoogten

De stijgende populariteit van de voormalige president onder voorstanders van crypto in de VS leidt ook tot groei in zijn portfolio.

De crypto-activa van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump hebben de waarde van tien miljoen Amerikaanse dollar overschreden. Dit blijkt uit on-chain gegevens van Arkham Intelligence.

De reden voor de stijging is een nieuwe all-time high voor de MAGA memecoin TRUMP op $ 13,24. Volgens Arkham bezit Trump ongeveer 580.000 TRUMP tokens met een equivalente waarde van bijna zeven miljoen US dollar.

De presidentskandidaat bezit ook 464 Ether (ETH) met een waarde van $1,8 miljoen. Deze zijn afkomstig van de verkoop van zijn eigen NFT-serie.

Trump krijgt steeds meer erkenning onder cryptobeleggers in de Verenigde Staten. Dit komt ook doordat hij onlangs verschillende positieve uitspraken heeft gedaan over Bitcoin en dergelijke en heeft aangekondigd de technologie te zullen steunen.

Als Republikeinse kandidaat in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen positioneert Trump zich daarom strategisch als "pro-crypto". Dit lijkt de Democratische oppositie aan te zetten tot een gematigder standpunt over crypto.

Het Witte Huis verklaarde onlangs dat het geen veto zou uitspreken over het voor crypto belangrijke wetsvoorstel "FIT21".

De wet is bedoeld om een duidelijk kader te creëren voor digitale activa. Het is vooral bedoeld om duidelijk te maken hoe de toezichthoudende instanties SEC en CFTC de cryptosector in de toekomst vanuit regelgevingsperspectief zullen verdelen. Kort voor de pro-crypto-uitspraken van Trump had het Witte Huis, onder leiding van president Joe Biden, zich verzet tegen de annulering van een SEC-richtlijn die vijandig stond tegenover crypto.

Op het cryptoweddenschappenplatform Polymarket verwacht 56 procent van de gebruikers nu dat Donald Trump de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zal winnen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven