Nieuws - Overwinning voor crypto - tegenstand van Biden

Door Ted Maas

Overwinning voor crypto - tegenstand van Biden

VS
Wet en regelgeving
Overwinning voor crypto - tegenstand van Biden

De Amerikaanse Senaat heeft gestemd voor versoepeling van de regelgeving voor crypto. Maar de vreugde is beperkt. Joe Biden heeft al een veto aangekondigd.

Staff Accounting Bulletin No. 121” is een voorbeeld van de politieke wrijving rond de regulering van de crypto-sector in de VS. De regelgeving die in 2022 door de SEC werd geïntroduceerd, afgekort SAB 121, vereist dat beursgenoteerde bedrijven de cryptocurrencies die ze aanhouden als passiva op hun balans opnemen. Vanuit het perspectief van de crypto-sector is dit een aanzienlijk concurrentienadeel.

De stemming van gisteren in de Amerikaanse Senaat resulteerde in een klein wonder: alle partijen stemden voor het intrekken van de clausule. Dit is “een duidelijk teken dat beide huizen van het Congres, over alle politieke lijnen heen, deze regeling verwerpen”, aldus de crypto-lobbyorganisatie Blockchain Association op X. De week ervoor kwam het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden tot een soortgelijke conclusie met een stemming van 228 tegen 182.

Toch is de vreugde hierover beperkt. Joe Biden kondigde eerder aan dat hij zijn veto zou uitspreken over een dergelijke uitkomst. Om “investeerders in cryptomarkten te beschermen en het bredere financiële systeem te beschermen”, zoals de Amerikaanse president uitlegde.

Als dit zou gebeuren, zou de wet teruggaan naar het Congres, waar opnieuw een tweederde meerderheid nodig zou zijn.

De dreiging van een veto door de president weerspreekt het feit dat er een groeiend bewustzijn is onder het publiek, vooral onder jonge mensen, dat crypto iets is waar onze verkozen ambtenaren zich zorgen over zouden moeten maken,” zegt de Blockchain Association.

Ook Mike Flood, die in het Huis van Afgevaardigden zit voor de Republikeinen, stelt in een post op X: “Het is duidelijk dat er overweldigende oppositie is tegen SAB 121, en ik dring er bij Joe Biden op aan om zijn eerdere intentieverklaring om de resolutie te vetoën te heroverwegen.”

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven