Nieuws - De bank of China geeft tokeneffecten uit op Ethereum

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De bank of China geeft tokeneffecten uit op Ethereum

De bank of China geeft tokeneffecten uit op Ethereum

De Bank of China is de eerste Chinese bank die tokeneffecten ter waarde van 28 miljoen dollar uitgeeft op de Ethereum Blockchain in Hong Kong. Een voorzichtige koerswijziging?

Terwijl in de VS de cryptosector steeds meer onder druk komt te staan door de SEC, De op twee na grootste bank van China waagt zich in de wereld van cryptocurrencies door effecten te tokeniseren op de Ethereum blockchain. De totale waarde van de effecten is 200 miljoen yuan, wat gelijk staat aan ongeveer 28 miljoen Amerikaanse dollar. De Bank of China (BOCI) is hiermee de eerste bank in China die tokeneffecten uitgeeft op een public blockchain. De stap van BOCI komt op een moment dat China Hongkong tot een belangrijk handelscentrum voor virtuele activa wil maken.

Een belangrijke ontwikkeling voor tokeneffecten

Een tokeneffect wordt vastgelegd in een gedistribueerd grootboek in plaats van traditionele geautomatiseerde grootboekvermeldingen. Grote banken zoals Citigroup en Bank of America geloven dat de tokenisatie van real world assets (RWA's) de adoptie van cryptocurrencies zou kunnen stimuleren en tegen 2030 meer dan vier biljoen US dollar aan waarde op blockchainnetwerken zou kunnen brengen.

Hong Kong steeds belangrijker voor Ethereum

Het besluit van de Bank of China om effecten op Ethereum uit te geven benadrukt de groeiende ambitie van Hongkong om een van de hubs van de crypto-economie te worden. Pas begin juni legaliseerde Hongkong de handel in cryptocurrency's voor particuliere beleggers.

Daarnaast nodigde de Hongkongse wetgever Johnny Ng Coinbase uit om zich in Hongkong te vestigen nadat de Amerikaanse beurs was aangeklaagd door de SEC. Daarnaast suggereert een whitepaper dat op 27 mei is gepubliceerd door de Beijing Municipal Science and Technology Commission dat China van plan is om zijn aanwezigheid op het web3 verder uit te breiden. De ontwikkelingen in Hongkong suggereren dat China probeert te profiteren van de ontwikkelingen in de VS.

De toekomst van tokeneffecten

Effecten met een token zijn een belangrijke stap vooruit in de manier waarop effecten worden uitgegeven en verhandeld. Ze maken een efficiëntere, transparantere en veiligere handel mogelijk die de beperkingen van het traditionele financiële systeem kan overwinnen. De beslissing van de Bank of China om tokenised securities uit te geven op de Ethereum blockchain is een duidelijk teken dat dit soort digitale activa een steeds belangrijkere rol kunnen gaan spelen in het wereldwijde financiële systeem.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven