Nieuws - Cryptowallet MetaMask krijgt nieuwe staking-functie

Door Luc Vesters

Cryptowallet MetaMask krijgt nieuwe staking-functie

Ethereum (ETH)
Polygon (MATIC)
Wallets en Whales
Cryptowallet MetaMask krijgt nieuwe staking-functie

MetaMask, de populaire Web3 wallet, komt met een nieuwe functie in hun portfolio app. Nu kunnen gebruikers aanbieders van stakes en hun rendementen vergelijken en beheren op het dashboard. De app ondersteunt momenteel ETH staking via Lido en Rocketpool, en MATIC staking via Lido en Stader Labs. De dienst is niet van toepassing op gebruikers die in de Verenigde Staten wonen.

MetaMask stuurt tokens door naar de geselecteerde provider waar ze gestort zijn. Gebruikers kunnen hun tegoeden op elk gewenst moment opnemen. Met staking storten beleggers cryptocurrencies om een blockchain te beveiligen (Proof-of-Stake) en ontvangen daar een rendement voor terug.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het dit jaar op verschillende beurzen voor digitale activa gemunt, omdat ze van mening is dat staking-diensten effectenaanbiedingen zijn. De SEC heeft cryptocurrencies-beurs Kraken een boete van $ 30 miljoen opgelegd voor zijn staking-aanbiedingen. Kraken stopte toen met het bedienen van Amerikaanse klanten. Daarnaast zijn er in juli 2023 verschillende wetsvoorstellen voor crypto aangenomen die bedoeld zijn om duidelijkheid te scheppen in de regelgeving voor de industrie in de Verenigde Staten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven