Nieuws - Binance wordt bedreigd met een aanklacht door het Amerikaanse Ministerie van Justitie

Door Luc Vesters

Binance wordt bedreigd met een aanklacht door het Amerikaanse Ministerie van Justitie

VS
Scams, criminaliteit en fraude
Binance wordt bedreigd met een aanklacht door het Amerikaanse Ministerie van Justitie

Zoals een rapport van Semafor onthult, overweegt het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) momenteel om Binance aan te klagen wegens fraude. Tegelijkertijd is de autoriteit echter bezorgd dat dergelijke maatregelen tegen 's werelds grootste cryptobeurs zouden leiden tot een FTX-achtige stormloop.

De potentiële schade voor klanten zorgt er daarom voor dat de DOJ nu alternatieven overweegt, zoals boetes of niet-vervolgingsovereenkomsten. Enkele momenten voor de aankondiging had Binance CEO Changpeng Zhao ("CZ") het getal "4" gepost op X. Hiermee wijst CZ herhaaldelijk op nieuws dat angst en twijfel ("FUD") veroorzaakt, dat volgens hem genegeerd moet worden.

Het laatste nieuws is niet verrassend. Een paar weken geleden berichtte Forbes over lopende onderzoeken door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Tegelijkertijd hadden grote delen van het management de cryptobeurs blijkbaar verlaten. Wat velen echter zorgen baart, is het feit dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een run op de beurs als een bedreiging voor de activa van klanten ziet. Sommige waarnemers vinden dit een teken dat tegoeden bij Binance niet 1:1 gedekt zijn.

Andere delen van de gemeenschap beschouwen de aanpak van DOJ daarentegen als slechts een preventie. Schade aan talrijke klanten, zoals in het geval van de ineenstorting van de cryptobeurs FTX, kan zo worden voorkomen. Dit verschilt bijvoorbeeld van de maatregelen van de SEC, die met een rechtszaak tegen Coinbase en Binance massale verkopen van verschillende crypto's en dus verliezen voor beleggers veroorzaakte, luidt het.

Hoe dan ook, 's werelds grootste cryptobeurs staat nu nog meer onder druk. Hindernissen van regelgevende aard hadden soms een ingrijpende terugtrekking uit Europa veroorzaakt . Klachten van de SEC, CFTC en binnenkort mogelijk de DOJ blijven zwaar wegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven