Nieuws - Topmanagers verlaten Binance - is Changpeng Zhao de reden?

Door Ted Maas

Topmanagers verlaten Binance - is Changpeng Zhao de reden?

Binance Coin (BNB)
Wet en regelgeving
Topmanagers verlaten Binance - is Changpeng Zhao de reden?

Enkele sleutelfiguren bij Binance stoppen ermee. Naar verluidt vanwege onderzoeken door het Amerikaanse ministerie van Justitie - en de reactie van CZ daarop.

Changpeng Zhao's reacties op het lopende onderzoek zou niet goed zijn gevallen. Forbes beweert dit te hebben vernomen van een persoon "bekend met de zaak". Onder de leidinggevenden bevinden zich Patrick Hillmann, chief strategy officer, en Steven Christie, senior vice president for compliance.

Binance noemt andere redenen voor de opzeggingen. De Amerikaanse toezichthouders CFTC en SEC hebben Binance dit jaar aangeklaagd. Verschillende landen in Europa hebben ook licenties geweigerd en onderzoeken gestart.

Sinds 2018 heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie naar verluidt Binance en CZ persoonlijk onderzocht. Geruchten over een aanklacht gaan al rond sinds december 2022, en de oprichter van Binance zou daarbij een gevangenisstraf kunnen krijgen. De situatie in de rechtbank is een bedreiging voor het voortbestaan van Binance.

Op zoek naar een betrouwbare crypto-partner die geregistreerd is in Nederland? Bekijk dan verdere informatie over onze overstapservice.

 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven