Nieuws - BaFin weigert Binance licentie in Duitsland

Door Ted Maas

BaFin weigert Binance licentie in Duitsland

BaFin weigert Binance licentie in Duitsland

Bijna een jaar geleden aangevraagd - nu geweigerd: Bafin geeft Binance geen licentie. De grootste cryptobeurs ter wereld verliest daarmee zijn invloed in Duitsland.

De Duitse federale financiële toezichthouder (beter bekend als de BaFin) heeft Binance een cryptobewaarlicentie onder de Duitse bankwet (KWG) geweigerd. Dit werd gemeld door Finance Forward.

Binance verliest hiermee flink wat invloed in de Europese regio en lijkt de strijd compleet te verliezen met de Europese toezichthouders. Onlangs nog moest 's werelds grootste cryptobeurs zich terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Oostenrijk. Ondertussen onderzoeken autoriteiten in Frankrijk het bedrijf op verdenking van witwassen.

Een woordvoerder van Binance benadrukte onlangs dat de regelgevende maatregelen deels vrijwillige inspanningen van het bedrijf waren. Ze bereidden zich slechts voor op de komende MiCA-regelgeving met "enkele consolidaties", zeiden ze. Binance zegt ook in een amder statement, dat zijn huidige EURO-bankpartner, Paysafe Payment Solutions Limited, op 25 september stopt met zijn ondersteuning.

Volgens het bericht vraagt de cryptobeurs zijn klanten om bankgegevens bij te werken. Er kunnen ook nieuwe voorwaarden nodig zijn om SEPA-diensten te blijven gebruiken, aldus Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven