Nieuws - Celsius wordt een Bitcoin miner

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Celsius wordt een Bitcoin miner

Bitcoin (BTC)
Mining
Faillissement
Celsius wordt een Bitcoin miner

Bitcoin mining in plaats van crypto uitlenen: dat is het nieuwe plan van het failliete bedrijf Celsius. Hoe de verandering in de sector precies in zijn werk zal gaan.

De insolvente crypto-uitlener Celsius heroriënteert zich van de uitleenbusiness naar Bitcoin mining. Dit blijkt uit overeenkomstige rechtbankdocumenten.

De insolventierechter in Manhattan, New York, heeft de omzetting goedgekeurd.

Eerder waren er bezwaren van het Office of the United States Trustee, een agentschap van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Deze voerde aan dat de omzetting aanzienlijk afweek van de onderhandelde voorwaarden van de faillissementsaanvraag. De rechtbank verwierp deze bezwaren echter.

Het plan voorziet nu in het volgende: Ten eerste zal Celsius zijn activiteiten volledig staken. Daarna zal een nieuw beursgenoteerd bedrijf worden opgericht dat zich "uitsluitend zal richten op mining".

De gedupeerde investeerders krijgen aandelen in het nieuwe bedrijf als onderdeel van de compensatie, zo wordt gezegd.

Het is nog onduidelijk wat deze stap betekent voor de daadwerkelijke terugbetalingsplannen van Celsius. In juli van dit jaar werd aangekondigd dat investeerders een deel van de compensatie in cryptocurrencies zouden ontvangen.

In 2022 veroorzaakte de ondergang van het Terra ecosysteem een kettingreactie die ook Celisus trof. In juli van datzelfde jaar vroeg het bedrijf van voormalig CEO Alex Mashinsky faillissement aan.

Ondertussen wordt de 58-jarige vervolgd voor fraude en marktmanipulatie. Hij is momenteel op vrije voeten dankzij een borgsom van 40 miljoen dollar.

Sinds mei 2023 maakt de voormalige uitleendienst Celsius deel uit van het conglomeraat "Fahrenheit", dat momenteel ook wedijvert om de insolvente cryptobeurs FTX over te nemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven