Nieuws - Amerikaanse rechtbank stelt borgtocht vast voor gearresteerde Celsius CEO

Door Ted Maas

Amerikaanse rechtbank stelt borgtocht vast voor gearresteerde Celsius CEO

Scams, criminaliteit en fraude
Celcius borgtocht

Na de arrestatie van Alex Mashinsky moet de voormalige CEO van Celsius in voorlopige hechtenis, tenzij hij US$40 miljoen bij elkaar kan krijgen. Gisteren werd Alex Mashinsky, de voormalige CEO van de insolvente crypto-uitleendienst Celsius, gearresteerd.

Een rechter heeft de borgtocht nu vastgesteld op US$40 miljoen. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten. Totdat de betaling is gedaan, blijft de in Oekraïne geboren advocaat in voorlopige hechtenis. Volgens de overeenkomst mag Mashinsky niet reizen en geen nieuwe bank- of cryptorekeningen openen. Zijn vrouw moet vandaag de borgtocht ondertekenen. Een andere medeondertekenaar moet volgende week vrijdag zijn handtekening zetten.

Aanklagers leggen de hoofdschuld voor de ondergang van Celsius bij Mashinsky en beschuldigen hem van fraude en marktmanipulatie. De ex-CEO heeft onschuldig gepleit. Een hoorzitting staat gepland voor 25 juli. Celsius was een van de grootste crypto-uitleendiensten in de sector. Na de ineenstorting van het Terra ecosysteem kwam ook het bedrijf in de problemen en moest het bedrijf uiteindelijk faillissement aanvragen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven