Nieuws - Breaking: Ex-Celsius CEO gearresteerd

Door Ted Maas

Breaking: Ex-Celsius CEO gearresteerd

Breaking: Ex-Celsius CEO gearresteerd

De voormalige CEO van de insolvente crypto-uitleendienst Celsius, Alex Mashinsky, is gisteren gearresteerd, volgens Bloomberg. Dit is wat er tot nu toe bekend is.

De informatie zou afkomstig zijn van een persoon uit zijn omgeving die anoniem wenst te blijven. Er wordt onderzocht in hoeverre hij schuldig is aan de ondergang van het bedrijf. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich er ook mee bemoeid en is vandaag een rechtszaak begonnen tegen Mashinsky en zijn bedrijf. De SEC beschuldigt hem en Celsius ervan frauduleuze en niet-geregistreerde effectenaanbiedingen te hebben gedaan. De miljarden dollars zijn op een illegale manier geïnd. De autoriteit richt zich met name op het "Earn Interest Program" van Celsius.

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft Celsius vandaag ook aangeklaagd voor 4,6 miljard dollar. De Amerikaanse instantie beschuldigt Celsius ervan zijn marktplaats te adverteren als een beveiligde dienst. Celsius was, samen met BlockFi, een van de grote uitleendiensten die hoge rentes betaalden aan gebruikers die er hun bitcoin uitleenden.

In de nasleep van de ineenstorting van Terra Luna en haar stablecoin TerraUSD, en de algemene ineenstorting van de markt, werd Celsius failliet verklaard.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven