Nieuws - Cathie Wood: El Salvador's Bitcoin- en AI-plannen kunnen BBP vertienvoudigen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cathie Wood: El Salvador's Bitcoin- en AI-plannen kunnen BBP vertienvoudigen

Bitcoin (BTC)
Ontwikkelingen
Cathie Wood: El Salvador's Bitcoin- en AI-plannen kunnen BBP vertienvoudigen

Niet alleen de Bitcoinprijs, maar ook het BBP van El Salvador zou kunnen vertienvoudigen. Dat zegt Cathie Wood na een ontmoeting met Bukele.

President Nayib Bukele van El Salvador had een ontmoeting met Cathie Wood, CEO van ARK Invest. Hun gesprek ging over het potentieel van Bitcoin om de kapitaalmarkten, AI en de bevordering van technologische innovatie te verbeteren.

Op een Twitter-post van het Bitcoin Office poseren beiden samen met Arthur Laffer, een Amerikaanse econoom die bekend staat om de naar hem vernoemde Laffer Curve. Belastingbeleid was dan ook een onderwerp van gesprek.

"President Bukele's vastberadenheid om El Salvador te veranderen in een oase voor de Bitcoin- en AI-gemeenschap [...] is de reden waarom ik geloof dat het reële BBP van het land kan vertienvoudigen in de komende vijf jaar," legt Cathie Wood optimistisch uit.

De sterbelegger Wood staat bekend om haar gedurfde voorspellingen. In maart kondigde ze nog aan dat Bitcoin in 2030 een prijs van meer dan een miljoen dollar zou bereiken.

Volgens de laatste gegevens van de Wereldbank bedroeg het bruto binnenlands product van El Salvador in 2022 32,4 miljard dollar, een stijging van meer dan 30 procent sinds het aantreden van Bukele in juni 2019. Voor Cathie Wood is dit natuurlijk nog maar het begin.

El Salvador bezit momenteel 5.764 Bitcoin ter waarde van bijna 400 miljoen US dollar. In verhouding tot de gemiddelde aankoopprijs betekent dit een fiatrendement van 58 procent.

Wood noemt Bitcoin en kunstmatige intelligentie "twee van de grootste economische en technologische revoluties in de geschiedenis". Techgigant Alphabet opende onlangs een vestiging in El Salvador.

De positieve houding van Bukule tegenover Bitcoin heeft onlangs ook de interesse gewekt van buurlanden, zoals blijkt uit de recente uitwisseling met een Argentijnse commissie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven