Nieuws - Wordt Bitcoin binnenkort een officieel betaalmiddel in Argentinië?

Door Ted Maas

Wordt Bitcoin binnenkort een officieel betaalmiddel in Argentinië?

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Wordt Bitcoin binnenkort een officieel betaalmiddel in Argentinië?

Er wordt al lange tijd gespeculeerd over de invoering van Bitcoin als betaalmiddel in Argentinië. Een ontmoeting met El Salvador wakkert de geruchten aan.

De Argentijnse effectenregulator CNV heeft een bijeenkomst gehouden met de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador om de mogelijke introductie en regulering van Bitcoin in beide landen te bespreken. De CNV was met name geïnteresseerd in de ervaringen van El Salvador sinds de introductie van Bitcoin in 2021, aldus het persbericht.

De resultaten zijn gemengd - volgens het enige representatieve onderzoek tot nu toe (2022) gebruikt slechts vijf procent van de bevolking BTC als betaalmiddel. Met de verkiezing van Javier Milei hopen veel Bitcoiners in Argentinië op een situatie die vergelijkbaar is met die in El Salvador. Bloomberg schreef een interessant artikel of Bitcoin binnenkort een betaalmiddel wordt in Argentinië: Why crypto is booming in Argentina.

Er zijn al tekenen namelijk die daarop wijzen: wie in Argentinië contracten afsluit, hoeft niet langer alleen de nationale munteenheid te accepteren. Bitcoin mag ook in het contract worden opgenomen. Bovendien is een staatsbedrijf onlangs een samenwerking aangegaan met het mining-bedrijf Genesis om Bitcoin te minen met behulp van het verbranden van gas.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven