Nieuws - BTC breekt drie records: zo sterk was maart 2024 voor Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BTC breekt drie records: zo sterk was maart 2024 voor Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
ETF
BTC breekt drie records: zo sterk was maart 2024 voor Bitcoin

Sterkste streak, beste maandsluiting en voor het eerst een all-time high voor de halving: Bitcoin viert drie records in maart 2024.

Maart 2024 was een van de beste maanden voor Bitcoin in lange tijd. Dit blijkt uit drie records.

Voor het eerst in twaalf jaar sloot Bitcoin zeven maanden op rij af met een prijsstijging. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2012, toen BTC met 152 procent steeg. Deze keer: 170 procent. Dit is de sterkste stijging ooit.

Voor het eerst in zijn geschiedenis sluit Bitcoin een maand af boven 70.000 dollar. Hoewel BTC in 2021 een recordhoogte van $ 68.000 bereikte, sloot het nooit een maand af boven $ 61.000.

Voor het eerst in zijn geschiedenis bereikte Bitcoin een all-time high voordat de halving plaatsvond. Eerdere all-time highs volgden altijd enkele maanden na de halvering - nooit eerder.

De halvering halveert de beloning die miner elke vier jaar ontvangen voor het minen van Bitcoin. Je kunt er hier alles over te weten komen.

40.000 Amerikaanse dollar tot 250.000 Amerikaanse dollar: Dit is wat de huidige voorspellingen zeggen over de prijsdoelen voor 2024.

Maar het kan nog hoger: daarom ziet grote investeerder Cathie Wood de cryptocurrency tegen 2030 een miljoen bereiken.

Eén reden voor de recordprestaties dit jaar: de toelating van Bitcoin spot ETF's.

Daar is jaren over onderhandeld. Elf aanvragers werden goedgekeurd op 11 januari 2024. Met de Bitcoin spot ETF kunnen met name institutionele beleggers de cryptocurrency kopen via vermogensbeheerders.

De ETF van BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, is bijzonder succesvol. Het is de snelst groeiende ETF aller tijden. En BlackRock is nu al een van de grootste hodlers van BTC.

Volgens Arkham Intelligence zijn er 252.000 BTC met een equivalente waarde van ongeveer 17 miljard US dollar. Alleen deze maand al een stijging van bijna 70 procent. Alleen Grayscale heeft er momenteel meer (335.000 Bitcoin).

Sommigen waarschuwen echter ook voor deze ontwikkeling: "De Bitcoin spot ETF's waren een enorme vergissing," zei Jim Bianco, oprichter en CEO van Bianco Research, in een interview met Bloomberg. Ze zouden de onafhankelijkheid van de cryptocurrency in gevaar brengen.

Over het geheel genomen steeg Bitcoin in maart 2024 met ongeveer 16 procent en wordt het momenteel verhandeld op 66.500 dollar met een marktkapitalisatie van 1,3 biljoen dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven