Nieuws - Black Rock steunt insolvente Bitcoin miners

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Black Rock steunt insolvente Bitcoin miners

Mining
Ontwikkelingen
Black Rock steunt insolvente Bitcoin miners

Met behulp van een schuldlening wil BlackRock financiële steun bieden aan het insolvente mining-bedrijven Core Scientific.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld, Black Rock, is overeengekomen een schuldlening van 17 miljoen US dollar te verstrekken aan de insolvente Bitcoin miner, Core Scientific. Dit blijkt uit een bij de SEC ingediende aanvraag.

Volgens de indiening gaat het om zogenaamde converteerbare obligaties van het bedrijf. Deze zijn voorzien van een optierecht en geven de koper het recht zijn obligatie tegen een vaste prijs te ruilen voor aandelen in de uitgevende onderneming.

Volgens de aanvraag is BlackRock de grootste aandeelhouder van Core Scientific. De vermogensbeheerder heeft al voor 37,9 miljoen dollar aan beveiligde converteerbare obligaties. De 17 miljoen US dollar die Black Rock nu wil investeren maken deel uit van de vooraf overeengekomen insolventieprocedure van de miner, voegt hij eraan toe.

Gemeten naar hashrate is het beursgenoteerde bedrijf een van de grootste Bitcoin-miners wereldwijd. Door de dalende prijs van Bitcoin, met een gelijktijdige stijging van de energiekosten, komen mining-bedrijven steeds meer onder druk te staan.

BlackRock is ondertussen niet nieuw in de cryptosector. Samen met Coinbase stelt de vermogensbeheerder zijn klanten in staat om zaken te doen met Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven