Nieuws - BlackRock biedt handel in Bitcoin aan in samenwerking met Coinbase

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlackRock biedt handel in Bitcoin aan in samenwerking met Coinbase

BlackRock Bitcoinhandel

Samen met Coinbase stelt BlackRock zijn klanten in staat te handelen in Bitcoin.

Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock stelt zijn institutionele klanten in staat om te handelen met Bitcoin. De investeringsmaatschappij werkt samen met Coinbase Prime. De Prime versie van de populaire cryptobeurs is bedoeld voor grote investeerders.

Klanten van BlackRock's beleggingsbeheerplatform "Aladdin" krijgen directe toegang tot Bitcoinhandel via Coinbase Prime. Daarnaast kunnen deze institutionele beleggers gebruik maken van Coinbase's eigen handelsmogelijkheden en custody service.

De eerste berichten en speculaties over de crypto-plannen van BlackRock doken al in februari van dit jaar op. Voorlopig is de dienst alleen bedoeld voor Bitcoin. Coinbase gaf geen verdere details over de integratie van andere cryptocurrencies.

De uitbreiding van de samenwerking en de dienstverlening aan belangstellende klanten werd echter toegezegd. BlackRock is 's werelds grootste vermogensbeheerder met een volume van meer dan tien biljoen US dollar. Tot haar cliënten behoren particuliere beleggers, banken, pensioenfondsen en stichtingen.

De beleggingsmaatschappij is ook een van de grootste aanbieders van ETF's via haar merk iShares. Bovendien werd eind april de eerste op Bitcoin gebaseerde ETF gelanceerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven