Nieuws - Miningdienst moet mining faciliteiten verkopen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Miningdienst moet mining faciliteiten verkopen

Mining
Miningdienst moet mining faciliteiten verkopen

Om insolventie te voorkomen moest Argo Blockchain zijn Helios mining faciliteit verkopen. Het bedrijf krijgt ook een lening van 35 miljoen US dollar.

Na opschorting van de handel op de NASDAQ heeft het bedrijf nu in een persbericht aangekondigd dat het de Helios-faciliteit verkoopt aan Galaxy Digital Holding voor 65 miljoen dollar. De Helios-fabriek in Dickens County, Texas, omvat ongeveer 50.000 miners op ruim 11.000 vierkante meter, met een capaciteit van 200 megawatt. Daarmee is het de grootste terrein van het bedrijf.

Bovendien kreeg Argo Blockchain een lening van 35 miljoen dollar van Galaxy Digital, het bedrijf van Mike Novogratz. Argo verwacht zijn totale schuld met 41 miljoen dollar te verminderen, zijn liquiditeit te verbeteren en zijn operationele structuur te vereenvoudigen. Maar in de eerste plaats werd de herstructurering doorgevoerd om de activiteiten überhaupt gaande te houden.

De miners blijven op de Helios-locatie en zullen gebruikt blijven worden. Argo CEO Peter Wall geeft hierop commentaar in een videoverklaring.

Argo Blockchain was, net als andere miners, de afgelopen maanden in financiële moeilijkheden geraakt. De redenen waren dalende bitcoinprijzen en stijgende energiekosten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven