Nieuws - Staat de mining-gigant voor een faillissement?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Staat de mining-gigant voor een faillissement?

Mining
Faillissement
Investeren
Staat de mining-gigant, voor een faillissement?

Met 2,5 EH/s is Argo Blockchain een van de toonaangevende Bitcoin-miners. Maar het bedrijf heeft dringend geld nodig, anders dreigt een faillissement.

Is Argo Blockchain failliet? Uit een document van gisteren, maandag 12 december, blijkt dat de economische situatie van het in Londen gevestigde mining bedrijf op zijn minst instabiel is. In de brief van de onderneming aan de Londense beurs staat: "Er bestaat een risico dat de onderneming de komende maand niet over voldoende liquide middelen beschikt om de lopende bedrijfsactiviteiten voort te zetten." Het bedrijf zei dat het momenteel bezig was een aantal van zijn activa te liquideren om "zijn balans te versterken".

Of dit de liquidatie van Bitcoin (BTC) of ASIC-miners betekent, is niet duidelijk. De bedoeling is een vrijwillige faillissementsaanvraag op grond van hoofdstuk 11 van de US Bankruptcy Code te vermijden.

Fout leidt tot opschorting van handel in mining aandelen

Argo is nog niet failliet, volgens het management. Een ten onrechte op zijn eigen website geplaatst document waarin de onderneming failliet werd verklaard, diende alleen voor testdoeleinden. Niettemin had de Londense beurs de handel in de aandelen tot nader order opgeschort; de hernotering van de aandelen wordt binnenkort verwacht.

Of Argo zijn hoofd uit de strop kan halen is twijfelachtig. Begin november vond er een kapitaalronde van 27 miljoen US dollar die niet doorging. Een investeerder heeft zich waarschijnlijk kort voor de inschrijving op de miljoenenschuldronde teruggetrokken. Toen al verzilverde de miners zijn activa en gooide in totaal 3.843 Bitmain S19J Pro ASIC's op de markt voor 5,6 miljoen US-dollar.

Ondertussen is Argo Blockchain niet het enige beursgenoteerde mining bedrijf dat onder enorme economische druk staat. De giftige mix van een hoge hashrate, lage bitcoinprijzen en stijgende energieprijzen veroorzaakt problemen voor de hele industrie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven