Nieuws - Bitcoin-mining bedrijf Argo Blockchain dreigt failliet te gaan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin-mining bedrijf Argo Blockchain dreigt failliet te gaan

Bitcoin-mining bedrijf, Argo Blockchain, dreigt failliet te gaan

Argo Blockchain is de volgende beursgenoteerde Bitcoin-mining bedrijf dat voor een faillissement staat. De stijgende elektriciteitskosten en de abnormale hashrate maken de zaak steeds ingewikkelder.

Argo Blockchain heeft betalingsproblemen. Zoals het bedrijf gisteren, maandag 31 oktober, aankondigde, staat er een nieuwe investeringsronde van 27 miljoen US dollar op spel. In een persbericht schrijft het bedrijf, dat zowel aan de London Stock Exchange als aan Nasdaq is genoteerd:

“Zoals eerder aangekondigd, heeft het bedrijf een niet-bindende arbeidsovereenkomst ondertekend met een strategische investeerder om 27 miljoen dollar op te halen via een inschrijving op gewone aandelen. De onderneming verwacht niet langer door te gaan met deze inschrijving onder de eerder aangekondigde voorwaarden. Argo onderzoekt andere financieringsmogelijkheden.”

De directie verzet zich echter wel tegen de dreiging van een faillissement - en verkoopt haar bezittingen. In totaal zijn 3.843 Bitmain S19J Pro miners op de markt gebracht voor 5,6 miljoen US dollar. Volgens Argo is dit de laatste partij van een grotere ASIC-order. De hashrate blijft dus steken op 2,5 exahashes per seconde, wat overeenkomt met ongeveer 1 procent van de totale hashrate.

Ondanks alle inspanningen kan Argo het voortbestaan van het bedrijf niet garanderen. Het bedrijf schrijft: "Mocht Argo bij toekomstige financieringsrondes met lege handen komen te staan, dan zal Argo een negatieve kasstroom genereren en zijn activiteiten staken."

De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op US$1,97 in de pre-market handel. Dat brengt het bedrijf nog niet op het terrein van pennystocks. Maar het is ongeveer 92 procent onder zijn all-time high en doet het nog slechter dan Bitcoin.

Bovendien verkocht Argo enorme hoeveelheden BTC om een lening van 50 miljoen dollar af te betalen die door het Novogratz-bedrijf Galaxy Digital was verstrekt. Volgens het kwartaalverslag verkocht het bedrijf alleen al in juli 887 BTC - wat logischerwijs de neerwaartse trend op de markt aanwakkert.

Aantal miners vermindert: Core Scientific krijgt ook een klap

Argo Blockchain is niet het enige beursgenoteerde miningbedrijf dat lijdt onder de Bitcoin bear market. Op 26 oktober werd bekend dat Core Scientific (CORZ) ook enorme liquiditeitsproblemen heeft. In een rapport aan de SEC schreef het bedrijf:

“De activiteiten en liquiditeit van het bedrijf zijn zwaar getroffen door de aanhoudende daling van de bitcoinprijs, de stijging van de elektriciteitskosten, de stijging van de hashrate van het wereldwijde bitcoinnetwerk en het geschil met Celsius Networks.” De koers van het op de Nasdaq genoteerde bedrijf is op het moment van schrijven $0,20.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven