Nieuws - Bitcoin spot ETF brengt "grootste verandering op Wall Street in 30 jaar"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin spot ETF brengt "grootste verandering op Wall Street in 30 jaar"

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin spot ETF brengt "grootste verandering op Wall Street in 30 jaar"

De Bitcoin Spot ETF staat voor de deur. Volgens Michael Saylor zal het Wall Street veranderen zoals het in lange tijd niet is veranderd.

De Bitcoin Spot ETF staat voor de deur. Volgens Michael Saylor zal het de "grootste verandering op Wall Street in 30 jaar" inluiden.

Hij zei dit in een interview met Bloomberg. Hij voorspelde ook een "enorme stierenloop" voor Bitcoin in 2024.

De reden: een vraagschok. De hoeveelheid Bitcoin op beurzen daalt en er komen steeds minder nieuwe munten bij met de halvering in april 2024. Tegelijkertijd zou een ETF voor Bitcoin spot de vraag dramatisch doen toenemen.

"Het laatste dat zo ingrijpend was, was de creatie van de S&P index en de mogelijkheid om in één keer in alle 500 S&P bedrijven te investeren door middel van één handel," zegt Saylor.

Michael Saylor is de CEO van MicroStrategy. Het bedrijf is een van de grootste bezitters van Bitcoin.

Zijn schatkist bevat in totaal 174.530 Bitcoin, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $ 30.000. Huidige waarde: $ 7,3 miljard. Ongerealiseerde winsten: ongeveer $ 2 miljard.

Goedkeuring voor een Bitcoin ETF wordt verwacht in januari 2024. Zwaargewichten op Wall Street zoals BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, hebben een aanvraag ingediend. Marktanalisten verwachten een toevloed van institutioneel geld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven