Nieuws - Bitcoin prijs stijgt aan het begin van de week

Door Luc Vesters

Bitcoin prijs stijgt aan het begin van de week

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bull run

Bitcoin eindigt zijn adempauze aan het begin van de week met een stijging van vier procent in de afgelopen 24 uur en handelt op USD 72.440. De cryptocurrency zet daarmee zijn bull rally van de afgelopen maanden voort, met een groei van bijna 150 procent over het jaar.

In maart brak Bitcoin door de all-time high van USD 69.000 die in november 2021 werd bereikt. De nieuwe high is USD 73.835. BTC is slechts ongeveer 2 procent verwijderd van deze waarde.

Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie 1,435 miljard dollar. Bitcoin heeft daarmee de Meta Group van Mark Zuckerberg ingehaald, maar het edelmetaal zilver ligt nog steeds voor op het digitale goud.

De hele cryptomarkt profiteert: Ethereum groeit met bijna 7 procent, DOGE met maar liefst vijf procent en memecoin Dogwifhat noteert een groei van veertien procent in 24 uur.

De reden voor het aanhoudende positieve sentiment op de cryptomarkt zijn de Bitcoin Spot ETF's die in januari zijn gelanceerd door BlackRock, Fidelity in de VS en Co. s Werelds grootste vermogensbeheerders halen elke dag duizenden BTC van de markt - terwijl er slechts 900 BTC wordt toegevoegd door miners.

De verwachting is zelfs dat dit cijfer vanaf eind april zal halveren: de aankomende halving zal uiteindelijk de block subsidie halveren. Lees hier meer over de Bitcoin gebeurtenis van het jaar en de impact ervan: Bitcoin Halving 2024

Bitcoin Halving Game

De Bitcoin halvering staat voor de deur. Om dit te vieren, hebben we een Halving Game ontwikkeld waarin je Bitcoins kunt halveren en punten kunt verdienen. Onthoud goed, hoe meer Bitcoins je correct halveert, hoe meer punten je verzamelt. Maar pas op! Het halveren van andere munten zal je score verlagen. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren binnen 60 seconden. De spelers met de hoogste scores op het scorebord maken kans op het winnen van Bitcoin en aan gaming gerelateerde prijzen. Speel nu mee!

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven