Nieuws - Bitcoin op 20.000? Zo pessimistisch zijn Duitse consumenten volgens een onderzoek

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin op 20.000? Zo pessimistisch zijn Duitse consumenten volgens een onderzoek

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin op 20.000? Zo pessimistisch zijn Duitse consumenten volgens een onderzoek

Deutsche Bank heeft een enquête gehouden over Bitcoin. De conclusie: somber. Een derde ziet het digitale goud dit jaar crashen.

Deutsche Bank heeft haar klanten gevraagd naar de toekomstige prijs van Bitcoin. De uitkomst: somber.

Een derde verwacht dat de Bitcoin tegen het einde van het jaar tot $20.000 zal dalen. Slechts een tiende gelooft dat het de grens van $ 70.000 kan vasthouden.

In beide gevallen denkt 40 procent dat Bitcoin de komende jaren zal blijven groeien of uit het publieke bewustzijn zal verdwijnen.

Deutsche Bank ondervroeg hiervoor 3.600 mensen.

BTC wordt momenteel verhandeld op $ 70.000 met een marktkapitalisatie van $ 1,4 biljoen. Daarmee is het een van de meest waardevolle activa ter wereld.

Vooral Bitcoin ETF's hebben de afgelopen maanden sterk gepresteerd. In januari 2024 werden elf aanvragen goedgekeurd, waaronder een van BlackRock. De grootste vermogensbeheerder ter wereld koopt BTC in recordhoeveelheden. Bitcoin ETF's zullen binnenkort ook in Hong Kong worden gelanceerd.

Halving wordt ook volgende week verwacht. Elke vier jaar worden de beloningen die miners ontvangen voor het delven van Bitcoin gehalveerd.

In het verleden is bijna elke halving gecorreleerd met een sterke stijging van de prijs van BTC, meestal een paar maanden later.

Bitcoin sloot februari 2024 af met de sterkste prijsstijging ooit.

Sterkste streak, eerste maandsluiting op $70.000 en een all-time high voor de halvering: BTC vierde drie records in maart 2024.

Voorspellingen voor april variëren tussen $ 62.000 en $ 90.000.

Deze vroege bitcoiner ziet het digitale goud zelfs op $ 500.000 staan. En heeft daar goede argumenten voor.

Een andere nogal pessimistische beoordeling: een analist gelooft dat de bull market over vier maanden weer voorbij kan zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven