Nieuws - Is de bullmarkt over 4 maanden weer voorbij?

Door Ted Maas

Is de bullmarkt over 4 maanden weer voorbij?

Bull run
Is de bullmarkt over 4 maanden weer voorbij?

Als je de laatste bullmarkt onder de loep neemt, zou de huidige euforie snel voorbij kunnen zijn. Er zit echter een addertje onder het gras als je deze bullmarkt vergelijkt met de vorige.

De zogenaamde "Supply Profitability State" indicator van Glassnode meet hoeveel beleggers winstgevend of niet-winstgevend zijn met hun wallet. Volgens deze indicator bevindt maar liefst 95 procent van alle beleggers zich in de winstzone met hun gehele portfolio, zoals Glassnode stelt in een analyserapport.

Supply Profitability State

Als je de gegevens vergelijkt met de laatste bullmarkt, komt er een patroon naar voren: tijdens de zogenaamde euforiegolf ging de Bitcoinprijs 7,5 maanden lang omhoog. Op basis van deze gegevens zit de Bitcoinkoers al vier maanden op de euforiegolf. Dit zou betekenen dat de bullmarkt al halverwege is en dat de top van de cyclus in juli of augustus 2024 zou liggen.

Dat is tenminste de theorie op basis van historische data. Historische prijsgegevens bieden echter geen garantie voor toekomstige ontwikkelingen. Er is immers nog nooit een nieuwe all-time high geweest voor Bitcoin vóór de halving.

In ieder geval is een vollediger beeld nodig voor een zinvolle analyse. Gegevens van andere media wijzen bijvoorbeeld alleen maar op het begin van een nog grotere bull rally. Lees er hier meer over: Grootste bull run aller tijden in aantocht?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven