Nieuws - Bitcoin koers zakt onder 63.000 Amerikaanse dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin koers zakt onder 63.000 Amerikaanse dollar

Bitcoin koers zakt onder 63.000 Amerikaanse dollar

De zwakte van Bitcoin zet zich ook aan het begin van de week verder voort. Met de val onder een belangrijke ondersteuningszone dreigen verdere verkopen door kortetermijnhouders.

De Bitcoin koers noteert op maandagochtend op 62.602 Amerikaanse dollar en daalt op dagbasis met 2,6 procent. Daarmee dreigt BTC de derde week op rij te dalen. De aanhoudende correctie is waarschijnlijk te wijten aan enerzijds Bitcoin miners die na de halvering BTC verkopen om hun lopende kosten te dekken. On-chain gegevens tonen een vermindering van de miner-voorraden met meer dan 30.000 BTC in de afgelopen weken.

Bovendien registreren de in januari gestarte Bitcoin-ETF's dagelijks massale uitstroom. Recentelijk stroomde vijf dagen op rij geld uit de BTC-beleggingsproducten.

Ten slotte zouden ook Bitcoin-verkopen door het Bundeskriminalamt (BKA) de koers onder druk kunnen zetten. On-chain gegevens van de afgelopen weken toonden aan dat bewegingen van de betreffende wallets duiden op de liquidatie van in totaal 50.000 BTC, die het LKA Sachsen in januari in beslag had genomen. Dit zou een verkoopdruk van ruim drie miljard Amerikaanse dollar betekenen.

Met de recente koersdaling zakt Bitcoin nu onder de belangrijke 64.230 Amerikaanse dollar grens. Volgens on-chain gegevens van Glassnode betreft dit de Short-Term-Holder Cost-Basis. Deze geeft de gemiddelde aankoopprijs aan voor kortetermijn-hodlers – dus wallets die Bitcoin korter dan 155 dagen vasthouden. De waarde wordt gezien als een belangrijke grens voor de bullmarkt. Onder deze waarde bevinden kortetermijnbeleggers zich in het verlies, wat hen zou kunnen aanzetten hun posities te liquideren.

Als deze grens in de loop van de week niet wordt verdedigd, dreigt er daarom een diepere correctie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven