Nieuws - Bitcoin even over de 30K. Gaat de bullmarkt beginnen?

Door Ted Maas

Bitcoin even over de 30K. Gaat de bullmarkt beginnen?

Bitcoin (BTC)
Investeren

Bitcoin heeft de weg omhoog gevonden. De meest waardevolle cryptocurrency ter wereld brak even door de grens van 30.000 US dollar. Gaat de bullmarkt dan eindelijk van start?

Bitcoin heeft al een tijdje deze grens niet meer aangetikt. Dit is de eerste keer dat de nummer 1 boven deze grens stijgt sinds augustus. Ondertussen is de koers weer een beetje gezakt naar $29.905.

De prijs wordt gestimuleerd door de VS. Er zijn steeds meer tekenen dat een Bitcoin Spot ETF wordt goedgekeurd. Verschillende financiële dienstverleners zoals BlackRock en Fidelity zetten er vaart achter. Tegelijkertijd zorgde nieuws rond Grayscale, de grootste vermogensbeheerder voor digitale activa, voor een positieve stemming.

Volgens persbureau Reuters hijst de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar zeilen bij in het juridische geschil met Grayscale. Ze willen de omzetting van de Bitcoin Trust in een spot ETF niet langer blokkeren.

Dit betekent nog geen groen licht voor Grayscale. De goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, waar de cryptomarkt al maanden op wacht, wordt echter steeds waarschijnlijker.

Wil je weten waarom de Bitcoin ETF zo bullish is voor de cryptomarkt? We leggen het hier uit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven