Nieuws - Zo bullish is de Bitcoin Spot ETF

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zo bullish is de Bitcoin Spot ETF

Bitcoin (BTC)
ETF
Zo bullish is de Bitcoin Spot ETF

De goedkeuring van de Spot ETF zal een aanzienlijk prijseffect hebben. Dat zegt tenminste het analysebureau CryptoQuant.

Zal de Spot ETF de Bitcoin-marktkapitalisatie naar een biljoen Amerikaanse dollars tillen? Deze vraag wordt behandeld in een nieuw onderzoeksrapport van de On-Chain-analysedienst CryptoQuant.

Zoals de auteurs schrijven, zal de Bitcoin Spot ETF ongeveer 150 miljard dollars (USD) in de BTC-markt injecteren. Dit is een stijging van de Realized Market Cap van 150 miljard dollar. Dit komt neer op een geschatte toename van de marktkapitalisatie tussen 450 en 900 miljard dollar. Een marktkapitalisatie van een biljoen dollar is dus realistisch.

De Realized Market Cap meet het werkelijke kapitaal in Amerikaanse dollars dat tot nu toe in Bitcoin is gestroomd. Daarentegen wordt de marktkapitalisatie berekend als het product van de circulerende hoeveelheid BTC en de prijs.

De verwachte kapitaalinstroom van 150 miljard dollar is zeker geen willekeurige berekening. In totaal beheren alle kapitaalbedrijven die streven naar goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF 15,6 biljoen dollar. Alleen al BlackRock en Fidelity hebben ongeveer 14 biljoen dollar.

Bitcoin ETF: CryptoQuant is conservatief

Als de sponsors slechts één procent van hun kapitaal in BTC stoppen, resulteert dit in een instroom van 155 miljard dollar. Op het moment van schrijven komt dat overeen met ongeveer een derde van de huidige Bitcoin-marktkapitalisatie.

Dat de goedkeuring van een Spot ETF daadwerkelijk reële economische gevolgen heeft, werd aangetoond door de nepwaarschuwing van afgelopen maandag, 16 oktober. Cointelegraph had gemeld dat de iShares Bitcoin Trust was goedgekeurd - een onjuiste melding, zoals later bleek. Toch steeg de koers binnen enkele minuten met dubbele cijfers.

Extra bullish: Zelfs het grootste Bitcoin-fonds ter wereld tot nu toe, de Grayscale GBTC Trust, zorgde in de vorige bullmarkt slechts voor een instroom van 5,5 miljard dollar in de BTC-markt. Toch steeg Bitcoin op het hoogtepunt naar 69.000 dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven