Nieuws - Bitcoin ETF's verzwakken aan het begin van de week

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin ETF's verzwakken aan het begin van de week

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin ETF's verzwakken aan het begin van de week

Terwijl BlackRock wint, stroomt BTC uit de spot ETF's van Grayscale en Ark Invest. Bitcoin ETF's halen diep adem aan het begin van de week.

In de afgelopen twee handelsdagen hebben Amerikaanse Bitcoin ETF's een lichte netto uitstroom gezien. In totaal stroomde $ 45,4 miljoen uit de tien indexfondsen, volgens gegevens van Farside Investors.

Op dinsdag kochten beleggers voor $ 40,3 miljoen aan Bitcoin ETF-aandelen, maar dit was niet genoeg om de netto-uitstroom van $ 85,7 miljoen op maandag te compenseren. De Amerikaanse beurzen zijn traditioneel open op paasmaandag.

Opnieuw was de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verantwoordelijk voor het slechte algemene resultaat. De voormalige pionier verloor 384,5 miljoen US dollar, wat betekent dat zijn marktaandeel nu nog maar 40,1 procent bedraagt, volgens Dune.

Als Grayscale in dit tempo Bitcoin blijft verliezen, zullen de GBTC-voorraden binnen enkele maanden volledig uitgeput zijn.

Gisteren was er echter een kleine verrassing: voor het eerst was het niet GBTC dat de hoogste dagelijkse netto-uitstroom leed, maar de ARK 21Shares Bitcoin ETF met bijna $ 88 miljoen.

Na Grayscale, BlackRock en Fidelity heeft het exchange-traded Bitcoin fonds van Ark Invest toch het op drie na grootste BTC-belang. De spot ETF van de Amerikaanse investeringsmaatschappij die in 2014 werd opgericht door Cathie Wood heeft meer dan 44.400 BTC in bezit.

De cryptocurrency zelf bewoog zijwaarts en wordt op het moment van schrijven verhandeld op $ 66.445. Dit vertegenwoordigt een koerswinst van 0,1 procent in de afgelopen 24 uur.

Ondanks de matige algemene performance won BlackRock opnieuw. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft deze week al een netto-instroom gehad van in totaal $ 316,4 miljoen.

IBIT heeft nu een marktaandeel van 30,2 procent en bezit 251.875 Bitcoin. In totaal verzamelen de tien Bitcoin ETF's 4,24 procent van de totale hoeveelheid BTC in omloop.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven