Nieuws - Bitcoin ETF aanvragen opnieuw ingediend door Fidelity en Co.

Door Ted Maas

Bitcoin ETF aanvragen opnieuw ingediend door Fidelity en Co.

Bitcoin (BTC)
Investeren
Wet en regelgeving
Bitcoin ETF Fidelity

De SEC heeft een aantal Bitcoin ETF aanvragen afgewezen. Fidelity en Co. wagen nu een tweede poging. BlackRock wacht het nog even af.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en baas Gary Gensler hebben hun handen vol. Als ze niet bezig zijn met geruchten over Gary’s ontslag, zijn ze wel constant bezig met de aanvragen voor bitcoin spot ETF’s af te wijzen. Dit is wat er eind vorige week gebeurde. De aanvragen van institutionele giganten als BlackRock en Fidelity waren volgens de SEC "onvoldoende". En moeten opnieuw worden ingediend. Dit meldde de Wall Street Journal met een verwijzing naar insiders.

De ingediende bitcoin ETF aanvragen gaven niet genoeg informatie over toezichtregelingen, aldus de SEC. Het grootste deel van de aanvragen bracht ‘on the fly’ verbeteringen aan. De Chicago Board Options Exchange (Cboe) diende de aanvragen in voor Fidelity, WisdomTree, VanEck, Ark Invest en anderen. Alleen 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock kijkt nog de kat uit de boom.

SSA: Kan Coinbase bitcoin ETF’s mogelijk maken?

Onder de belangrijkste ontbrekende details was een gebrek aan informatie over surveillance sharing agreements (SSA's) met exchanges. Deze zijn bedoeld om bitcoin spot ETF's te beschermen.

Alle bedrijven vertrouwen op cryptobeurs Coinbase voor deze Surveillance Sharing Agreements. De aanvullende overeenkomst zou "extra toegang bieden tot gegevens over bitcoin spot trades op Coinbase als de exchange bepaalt dat dit nodig is als onderdeel van het surveillanceprogramma", zo staat bijvoorbeeld in de nieuwe bitcoin ETF aanvraag van Ark Invest. Coinbase is zelf in een rechtszaak verwikkeld met de SEC. Fidelity en co. lijken zich daar niet door te laten afschrikken. BlackRock vertrouwt naar verluidt ook op Coinbase voor zijn aanvraag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven