Nieuws - Geruchten over het aftreden van Gary Gensler zijn verzonnen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Geruchten over het aftreden van Gary Gensler zijn verzonnen

VS
Wet en regelgeving
Geruchten over het aftreden van Gary Gensler zijn verzonnen

Geruchten over het aftreden van de SEC-chef verspreidden zich als een lopend vuurtje in de cryptosector, maar bleken even later nepnieuws te zijn.

Gisteren circuleerden geruchten in de cryptosector over een mogelijk ontslag van Gary Gensler. Volgens deze geruchten zou een anonieme insider bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) melding hebben gemaakt van een intern onderzoek tegen zijn baas.

De geruchten bleken korte tijd later echter nepnieuws te zijn. Volgens de Senior Correspondent van Fox Business, Charles Gasparino.

Het verzonnen verhaal bleek afkomstig te zijn van de website thecryptoalert.com. De dubieuze publicatie zou ook een groot deel van de tekst hebben geschreven met behulp van een AI.

Desondanks verspreidde het nieuws zich aanvankelijk als een lopend vuurtje in de cryptospace. Populaire Twitteraccounts deelden het meerdere keren, vaak met vermelding van de "anonieme ambtenaar van de SEC", waardoor het verhaal geloofwaardig werd.

Het verhaal is een bewijs van de spanningen tussen de cryptosector en de toezichthouder, die dit jaar onder leiding van Gary Gensler hard is opgetreden.

Gensler's stijl van reguleren wordt ondertussen steeds meer bekritiseerd, zelfs door medewerkers van zijn eigen autoriteit.

De geruchten zijn dus niet helemaal absurd. Vooral omdat sommige Amerikaanse senatoren al om het aftreden van Gensler hebben gevraagd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven