Nieuws - Bitcoin bereikt nieuw hoogtepunt - dit zijn de redenen

Door Ted Maas

Bitcoin bereikt nieuw hoogtepunt - dit zijn de redenen

Bitcoin (BTC)
Ripple (XRP)
Investeren
BTC 31K Ripple ETF XRP

Met meer dan 31.000 dollar (€27,779) heeft de bitcoinprijs zijn hoogste punt van het jaar bereikt. Laten we de reden erachter eens beter bekijken.

De Bitcoinkoers (BTC) is sinds de avond van 13 juli hoger dan ooit in 2023. De grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie kraakt knalt voorbij zijn hoogste punt van het jaar en profiteert daarmee van de ontwikkelingen rondom XRP en het bedrijf Ripple. Dit laatste nieuws gaf de bitcoinkoers echter alleen nog maar een extra boost in een toch al sterk jaar.

Op het moment van schrijven staat de koers op US$31.368. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 2,2 procent gestegen. Over de hele week is de prijs met 3,75 procent gestegen. In de afgelopen maand is de prijs met maar liefst 21,1 procent gestegen.

Bitcoinprijs op hoogtepunt - wat is er gebeurd?

Zoals gisteren bekend werd, heeft het Amerikaanse cryptobedrijf Ripple zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gewonnen. Een belangrijk signaal voor de hele cryptosector. Coins zoals Ether (+7,75 procent), Cardano (ADA) (+25 procent) en Dogecoin (+9,3 procent) stegen sterk in de nasleep.

De stijging van de Bitcoinkoers met 3,35 procent is dus nog mild te noemen. Bitcoin-interpreteren dit echter als een positief teken. Het toont nameliojk aan dat Bitcoin minder ‘onder de indruk’ is van juridische geschillen in tegenstelling tot altcoins.

ETF-toepassingen en positieve signalen

Maar de redenen voor de stijging zijn divers. De koers van Bitcoin heeft het immers het hele jaar al goed gedaan. Zo heeft de cryptocurrency het sinds het begin van het jaar beter gedaan dan bijna alle andere activa. Met het vooruitzicht van de halving in het komende jaar, zou er nog steeds ruimte kunnen zijn voor verbetering. In het verleden is de bitcoinkoers altijd sterk gestegen na een halving.

De cryptocurrency krijgt nog meer rug in de wind dankzij de Bitcoin ETF-aanvragen van Amerikaanse investeringsbedrijven zoals BlackRock. Deze laatste heeft onlangs een tweede aanvraag ingediend bij de SEC na een eerdere afwijzing. BlackRock CEO Larry Flink was tijdens de aanvraag behoorlijk bullish over BTC.

Positieve signalen van Wall Street, dat een paar jaar geleden nogal negatief was over Bitcoin. Als de aanvragen doorgaan, wat steeds waarschijnlijker wordt naarmate de tijd vordert, zou dit de cryptocurrency een verdere boost in legitimiteit geven. Dit zou op zijn beurt ook kunnen leiden tot een toenemende interesse van institutionele beleggers om BTC toe te voegen aan hun portefeuilles.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven