Nieuws - Binance zet 1 miljard dollar om in BTC, BNB en ETH

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance zet 1 miljard dollar om in BTC, BNB en ETH

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Binance Coin (BNB)
Exchanges
Ontwikkelingen
Binance zet 1 miljard dollar om in BTC, BNB en ETH

De onrust rond stablecoins en banken in de afgelopen dagen is voor Binance-chef CZ aanleiding om zijn crypto-reddingsfonds om te zetten naar Bitcoin, BNB en Ethereum.

Zoals Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) vandaag op Twitter aankondigde, is de exchange momenteel van plan zijn herstelfonds voor de industrie om te zetten in cryptocurrencies. Volgens de verklaring wil de beurs ongeveer een miljard US dollar in de vorm van de stablecoin BUSD volledig in crypto's omruilen. Volgens CZ gaat het om BTC, BNB en ETH.

Het Industry Recovery Fund werd door Binance gelanceerd in de nasleep van het FTX-debacle als reddingsfonds voor de cryptosector. Dit bestond uit een miljard US dollar die werd aangehouden in de vorm van de stablecoin BUSD.

De door Paxos uitgegeven stablecoin is de afgelopen weken echter onder de loep genomen door Amerikaanse toezichthouders. Het bedrijf moest op aandringen van de staat New York stoppen met het slaan van BUSD.

Ook de recente onzekerheid rond de banksector en de daarmee verbonden cryptobedrijven bewoog de Binance-baas tot zijn beslissing. Door de ineenstorting van Signature Bank en Silicon Valley Bank liepen fondsen van onder meer Coinbase, Paxos en Circle gevaar. Binance had in januari al afscheid genomen van Signature.

Als de conversie plaatsvindt zoals aangekondigd, zou een miljard Amerikaanse dollars rechtstreeks naar BTC, BNB en ETH kunnen stromen. Dit zou dus de prijzen van de munten kunnen opkrikken, althans op korte termijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven