Nieuws - Binance trekt zich terug uit Rusland

Door Luc Vesters

Binance trekt zich terug uit Rusland

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Binance trekt zich terug uit Rusland

Binance stopt met werkzaamheden in Rusland. De cryptobeurs kondigde dit vandaag aan in een persbericht. De uitstap vindt plaats via de verkoop van aandelen in CommEX, een nieuw opgericht Russisch cryptoplatform. De activiteit in Rusland was niet langer compatibel met de "compliance-strategie", legt Chief Compliance Officer Noah Perlman uit.

Binance en CommEX werken momenteel aan het overzetten van gebruikersactiva naar het nieuwe platform. Daarna zal 's werelds grootste cryptobeurs alle activiteiten in Rusland beëindigen.

Afgesproken is om geen financiële details bekend te maken. Het bedrijf benadrukt: Er is geen deelname in toekomstige winsten. Een optie om aandelen terug te kopen is ook niet afgesproken.

Er waren al tekenen van een terugtrekking bij Binance. Aan het begin van de maand verlieten twee sleutelfiguren in de Russische business, Gleb Kostaev en Vladimir Smerkis, het bedrijf.

Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog in Oekraïne heeft het Westen zware sancties opgelegd aan Rusland. Cryptobedrijven zoals Binance worden ook getroffen door de maatregelen.

Volgens een rapport van Wall Street Journal wordt Changpeng Zhao's cryptobeurs er echter van verdacht Russische burgers te helpen de sancties te omzeilen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven